marți, 18 martie 2008

Papa intenţionează să-l reabiliteze pe Martin Luther

Papa intenţionează să-l reabiliteze pe Martin Luther
In incercarea lor de a ameti si pe baptisti si protestanti, Papa se da bine pe langa pocaiti.
Ce teologie au studiat pastorii nostri la institut?
si ce carti au citit in tineretea lor?
Au auzit de reformatori , de cei ce au luptat pentru adevar?
Au auzit de cei care se luptau pentru mantuirea sufletelor?
Cred ca au citit mai degraba "cum sa ai o biserica de succes" .
alexandru

După intensificarea dialogului cu musulmanii, Papa Benedict al ...
Papa Benedict al XVI-lea îl va reabilita pe Martin Luther, argumentând că acesta nu a dorit să divizeze Biserica Catolică. Reformatorul protestant din Saxonia a dorit doar să combată corupţia din sânul bisericii. Suveranul Pontif va face publică poziţia Vaticanului în acest sens în luna septembrie.

În prealabil, Papa va discuta implicaţiile gestului său împreună cu 40 de teologi catolici, cunoscuţi sub numele de "Ratzinger Schülerkreis", la reşedinţa papală de vară de la Castel Gandolfo. Potrivit unor surse din cadrul Vaticanului, citate de cotidianul britanic "The Times", Papa consideră că Martin Luther, excomunicat de Biserica Catolică sub acuzaţia de erezie, nu a fost, în realitate, un eretic.

Cardinalul Walter Kasper, şeful Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, a declarat că iniţiativa va ajuta la intensificarea dialogului ecumenic între catolici şi protestanţi. "Avem multe de învăţat de la Luther, începând cu importanţa pe care el a acordat-o cuvântului divin", a precizat cardinalul Kasper.

Reabilitarea lui Luther face parte dintr-o ofensivă mai amplă a Papei care încearcă să-şi schimbe imaginea conservatoare şi să apropie Biserica Catolică de lumea modernă. În aceeaşi direcţie, Biroul de Presă al Vaticanului a anunţat că va fi ridicat un monument dedicat lui Galileo Galilei, un alt eretic, pentru a marca, în 2009, cea de-a 400-a aniversare a descoperirii teles­copului.

Excomunicat de Leon al X-lea

Punând sub semnul îndoielii autoritatea papală, Martin Luther a zguduit din temelii Biserica Catolică, în sec. al XVI-lea. El susţinea că Biblia este singura sursă a autorităţii religioase (sola scriptura).

După o vizită efectuată în 1510 la Roma, doctorul în teologie a fost şocat de puterea, bogăţia şi corupţia de la Vatican. În 1517 a protestat public faţă de comerţul cu indulgenţe, fiind judecat pentru erezie. Câţiva ani mai târziu a fost excomunicat de Papa Leon al X-lea, care l-a caracterizat drept "un german beat care îşi schimbă părerea când este treaz".

sursa : ziarul ADEVARUL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică