sâmbătă, 2 februarie 2008

Noul legamant incepe cu inima




















" Adevarata problema se afla in inimile si gandurile oamenilor . NU este o problema de natura fizica , ci de etica...Suntem ingroziti nu de forta exploziva a bombei atomice, ci de puterea rautatii inimii omenesti"

- Albert Einstein - Intr-o conferinta din 1948


Acum cativa ani ziarul LONDON TIMES- avea un corespondent care-si incheia multe articole cu cuvintele " ce e in neregula cu lumea aceasta"? SI in cele din urma, i-a raspuns G.K Chesterton care a trimis ziarului urmatorul raspuns :
" Domnule redactor , Ce e in neregula cu lumea aceasta ?
Eu sunt! cu Stima, G.K. Chesterton"


IN cuvinte putine Chesterton a sintetizat atat de frumos invataturile biblice despre problema fundamentala a omenirii. Si anume, omul. Mai exact , ce se afla inauntrul omului, fiinta sau persoana sa launtrica.

Problema fundamentala a omului este inima lui.


Cuvantul folosit cel mai des in Scriptura pentru a descrie toata viata interioara a cuiva este " inima" Biblia il foloseste de peste 1000 de ori. "Inima" este panoul central de comanda al omului, izvorul si centrul intregii sale vietii interioare. Charles Bridges o descrie ca " marele izvor de viata al sufletului, putul actiunilor, locasul principiilor, atat ale pacatului, cat si ale sfinteniei" ( matei 12:34,35).

Autorul proverbelor - Solomon- sintetizeaza marea ei importanta intr-un avertisment:
- " Pazeste-ti inima mai mult decat orice este de pazit , caci din ea ies izvorele vietii"
( proverbe 4:23) - Sursa tuturor gandurilor omului, a actiunilor , dorintelor si intregii sale fiinte este ' inima".
Mintile noastre ne-au fost date pentru a gandi, cugeta si a descoperi ce se potriveste cu adevarul lui Dumnezeu , cu caracterul si scopurile Sale. Folosite in acest scop, ele pot face un bine enorm Imparatiei lui Dumnezeu , societatii si vietilor noastre.
Michael Faraday- renumitul om de stiinta, si-a folosit mintea pentru a descoperi numeroase adevaruri importante. Dar....el era si crestin...si din doua in doua duminici, timp de 27 de ani, a predicat unei mici congregatii din Londra. El a scris urmatoarele cuvinte cu referire la mintea stralucitoare pe care i-o daduse Dumnezeu :
- " Mereu m-am straduit sa aduc toate gandurile la ascultare de CHRISTOS".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică