vineri, 11 ianuarie 2008

Dumnezeu e tot........













amin

“Căsătoria este singurul joc al vieţii în care ambii parteneri fie
pierd împreună, fie câştigă împreună"

Dumnezeu va folosi căsnicia pentru a te lămuri (rafina) precum aurul în cuptorul lui. Da, într-adevăr, ea are momentele ei nespuse de fericire, dar Dumnezeu o va folosi pentru a te asemăna şi mai mult cu Fiul Lui. Eşti gata de o intensificare a purificării tale ? Asta este ceea ce va face căsnicia !

Luptă-te ca un creştin, ca o creştină, (nu ca soţ, sau ca soţie - crezând că beneficiezi de un avantaj faţă de Dumnezeu în ce-l priveşte pe cel de lângă tine fiindcă te-ai căsătorit cu el; la urma urmei şi Dumnezeu este căsătorit cu noi !!) fără să crezi că este de datoria ta să-ţi schimbi partenerul, ci să te schimbi pe tine ! Nu să pretinzi schimbare, ci să arăţi schimbare. Nu să ceri să fie mai bun, ci să arăţi că eşti mai bun, mai bună. Francis de Assisi a spus: De acum încolo, “vreau, nu să fiu înţeles, ci să înţeleg; vreau nu să fiu iubit, ci să iubesc”. Acest crez de viaţă al lui Assisi ar trebui să ne motiveze şi pe noi.

A deaf husband and a blind wife are always a happy couple. Danish proverb
Marriage is the art of two incompatible people learning to live compatibly.

Datorită acestor considerente, diavolul răgneşte ca un leu să distrugă orice familie.

După cum subliniază Iosif Ţon:

Una dintre cauzele destrămării multor căsnicii este lipsa de înţelepciune, de pricepere şi de
cunoaştere. În toate marile şi micile ocupaţii ale vieţii, oamenii intră după ce fac şcoală. Numai în
căsătorie, cea mai de seamă ocupaţie a vieţii, oamenii intră aproape analfabeţi, crezând că
aceasta se învaţă de la sine.


4 comentarii:

  1. Cand am citit articolul acesta mi-am adus aminte de o persoana care a spus :) Vreau in primul rand sa fiu eu o binecuvantare pt viitorul meu sot ...vreau sa il fac fericit si cred ca voi fi si eu binecuvantata prin el! Tata sa ne ajute sa fim o binecuvantare pt partenerii nostrii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Alex, diavolul raCneste:) :P

    RăspundețiȘtergere
  3. "Fiti treji, si vegheati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste, si cauta pe cine sa inghita. Impotriviti-va lui tari in credinta, stiind ca si fratii vostri in lume trec prin aceleasi suferinte ca voi."
    (1Petru 5:8-9) SI la mine urla...zbiara .striga..si racneste. Ii simt falcile urat mirositoare si dornice de a hali om evlavios. Racneste e drept.Insa am un Domn care l-a biruit la cruce.Slava Lui ca in Domnul ISUS sunt mai mult decat biruitor. si cand cad sunt ranit de leu stiu unde sa apelez.

    RăspundețiȘtergere
  4. imi cunosc dusmanii adevarati. Si nu doar ca stiu, dar sunt si in razboi cu ei.Suntem chemati ca energia noastra in lupta cu dusmanul sa fie bazata pe puterea lui Dumnezeu si folosindu-ne de armele spirituale ale credintei,dragostei si rugaciunii.
    Tu lupti impotriva dusmanului?

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică