luni, 21 februarie 2011

Ce trebuie să fac dacă oamenii cred lucruri negative despre mine?

Va propun spre citire un eseu scris de John Piper intitulat :

What If Your Reputation Is Unjustly Bad?

Imi place cum acest om a directionat totul catre Dumnezeu.
El sa obtina toata slava din vietile noastre.
El sa fie in centrul tuturor actiunilor noastre.
Caci:"Din El, prin El si pentru El sunt
toate lucrurile"

O carte 8 Ron, un meniu de McDonalds 10 Ron

Poposesc des in librariile din tara si observ cum unele carti referitoare la caracter, slujire, Domnia lui Christos, Suveranitatea lui Dumnezeu, Imparatia lui Dumnezeu, atributele si natura Lui sunt mai ieftine la pret decat cele cu privire la formule prestabilite pentru succes,afaceri, fericire, cariera reusita, 5 pasi cum sa ai o casnicie binecuvantata, Trepte pentru realizarea de sine, Cum sa invingi stresul si ingrijorarea la locul de munca, gandirea pozitiva si dezvoltarea personala ce sunt mai scumpe.

Una din aceste carti ieftine pe care o recomand tuturor celor ce imi vizitati blogul este "De ce intarzie trezirea?" de Leonard Ravenhill. Initial am cunoscut prima varianta in limba romana a acestei carti sub forma unei reviste.Acum este intr-o editie speciala si merita sa fie studiata si citita. Dorinta lui Dumnezeu nu este asa de mult cum cred puritanii si reformatorii trezirii intr-o trezire sporadica si temporara a poporului Sau, cat intr-o ascultare constanta si continua fata de Cuvantul Sau.
Avem insa nevoie disperata sa cunoastem starea spirituala in care ne aflam, lipsa de foame si sete dupa neprihanire sunt unele cauze care conduc la apostazie, raceala si indiferenta spirituala.

Urmatoarea data cand mai faci o vizita intr-o librarie intereseaza-te de lucrurile de sus, valorile,principiile cu adevarat importante si vesnice si pune pret pe Cuvantul si Persoana lui Dumnezeu care sunt neschimbatoare si eterne.
Redau mai jos un text care sper sa te motiveze sa citesti mai multe articole scrise de Leonard Ravenhill si alte carti ce le gasesti la Perla Suferintei.

"Să nu mai căutăm tapi ispăsitori! Cauza căderii în imoralitate nu este nici radioul, nici televiziunea. Toată vina pentru căderea si coruptia mondială de astăzi stă pe treptele Bisericii! Aceasta a încetat să mai fie un tepuș în coasta lumii fiindcă: nu în timpuri de popularitate a triumfat Biserica, ci în timpuri de prigoană.
De ce întârzie trezirea? Răspunsul este destul de simplu: fiindcă evanghelismul este astăzi mult prea comercializat. Bănutii văduvei si ai săracilor sunt cheltuiți de multi evanghelisti în huzur si lux. Statisticile umflate, multimile enorme, rândurile de oameni care se predau, elogiile demnitarilor si ale primarilor, etc. sunt ridicate în slăvi. Toate au scopul să atragă publicitate …. si bani. Săracul se înseală când crede că îsi aduce ofranda în “slujba lui Dumnezeu”, când de fapt tot ce face este să ajute pe un predicator sau altul să îsi păstreze reputația sau să trăiască în saloane fastuoase de Hollywood.
Predicatori care au case si cabane lângă lac, un iaht pe lac si un cont puternic în bancă au îndrăzneala să mai ceară. Cu asa oameni de jupuială credeti că va aduce Duhul Sfânt trezirea? Acesti băietasi-predicatori, drăgălasii de ei, nu-si mai schimbă costumele o dată pe zi, ci de două sau trei ori. Îl predică pe Hristos din iesle dar ei trăiesc în hoteluri extravagante. Ca să-si facă poftele, storc audiența de bani până la sânge, în numele Celui care a trebuit să împrumute un ban ca să-si poată ilustra predica. Se ospătează la mese nesfârșite în amintirea Celui care a postit singur în pustie. Azi evanghelistii se cred vrednici nu numai de salarii enorme, dar si de avantaje bancare. Ce înfricosătoare vor fi toate acestea în ziua judecătii!
Trezirea întârzie fiindcă am ieftinit Evanghelia. Avem azi imnuri religioase care se cântă în tempo de dans, nu numai pe discuri, casete, la radio ci si în biserici. Am pus sângele si suferintele Mântuitorului într-o atmosferă de carnaval. Închipuiti-vă! L-am aranjat pe Duhul Sfânt să fie sincopat! Platforma de evanghelizare arată ca vitrina unei prăvăli de măruntisuri, o paradă de manechine. Mai degrabă m-as aștepta ca o broască să cânte la pian sonata lunii de Beethoven decât să îi văd pe acesti predicatori luciosi de azi ca aduc pocăinta în sufletele oamenilor. Evanghelistii de azi sunt pregătiti să facă orice pentru oricine doar să atragă lumea, să vină în fată, să capete niste broșuri. Fac apeluri răgusite: cine vrea ajutor, mai multă putere, fericire! Un așa creștinism usor, fără pocăintă și reverentă, aduce dezonoare sângelui vărsat la Calvar.Trebuie schimbată definitia altarelor, căci altarul este locul unde se moare! Cei ce nu vor să plătească pretul, să-l lase în pace!
La ce renunti saptamana asta?
Mai investesti in industria McDonalds (sau a lumii) sau investesti si pentru sufletul tau Cuvantul lui Dumnezeu care este o adevarata hrana?
Decizia ta te poate indeparta sau apropia de Dumnezeu.
Ce meniu iti alegi?

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică