duminică, 21 iunie 2015

Metafora autobuzului - de Marius Cruceru



                                           

                                             Sursa imaginii (un mic videoclip)

Uneori cuprins de fenomenul mucles de a nu pătrunde în anumite domenii în care nu am competenţă, am găsit de cuviinţă că nu au rost dezvăluirile, expunerile şi demascările învăţătorilor falşi.
Ma bucur însă mult atunci când persoane cu autoritate spirituală dau de ştire cu promptitudine de astfel de cazuri. 
Am citit recent urmatoarea metaforă folosită de profesorul Marius Cruceru, cea a autobuzului.
 „Dacă un șofer este singur și face pe nebunul pe autostradă, faci cumva să te ferești de el.
Dacă acel șofer este la volanul unui autobuz plin cu copii, atunci faci mai multe să îl oprești. tot ce poți, inclusiv ironie și sarcasm.
Dacă pe el nu-l mai poți salva de sminteală, măcar îi poți salva pe copii. Măcar pe unii dintre ei.
Ideea nu este să vă urcați în autobuzul meu, ci să vă dați seama că omul conduce o mulțime spre o teologie greșită.
Nu se poate vedea o mîntuire dreaptă pe o credință strîmbă.”

Tu realizezi consecinţa acestui păcat?

Atunci când in traficul vieţii dai la volanul unei instituţii, biserici,organizaţii, de un impostor acesta trebuie de urgenţă ori fie vindecat ori dat jos de la volan.
Pentru că deciziile şi direcţiile spirituale pe care le oferă sunt spre distrugerea celor care îi insoţesc.
Asa este şi în cazul în care te îmbarci într-un avion şi cel care conduce nu a făcut niciodata o şcoală de aviaţie şi nu are nici o califcare în acest sens sau te urci într-un autobuz având ca şofer un psihopat. 

Trăim chiar vremuri absurde,groteşti. In postmodernism nu mai ai voie să iei atitudine cu privire la nici o deviaţie spirituală, nici o malformaţie etică pentru că sar in sus cei ce imbrăţişează doar toleranţa, o toleranţă prost inţeleasă care ne va ucide spiritual şi o libertate care ne va dăuna pe termen lung. Nu mai poţi confrunta pe nimeni cu adevărul că sar cei din blogosferă cu cenzura. Va fi tot mai greu in viitor să luăm atitudine faţă de orice împotrivire la Voia,Legea şi Cuvântul lui Dumnezeu doar pentru că unii işi trăiesc creştinismul conform versetelor din Scriptură luate în avantajul şi interesul personal.

Atenţie mare în această perioadă de unde vă alimentaţi sufletul, cu ce vă umpleţi mintea şi cu ce hrăniţi omul dinlăuntru. Nu tot ce este strălucitor şi face mult zgomot are şi valoare veşnică şi vă duce într-o direcţie bună.

Verificaţi sursele, verificaţi mentorii liderilor voştri,puneţi întrebări sincere şi deschise, cercetaţi orice revelaţie „nouă” prin filtrul Scripturii şi nu vă mai lăsaţi îmbătaţi de orice vânt de învăţătură new-apostolică.

Cei care au familii sănătoase, au copii si responsabilităţi vor înţelege metafora decanului- alarma trasă din autobuz, restul ..vor dori să îşi  cocoloşească în continuare păcatele din viaţa lor prin noua teologie a “iubirii şi bunătăţii ţoniste”.

Bine spunea prezbiterul unei biserici că “ In Numele lubirii se fac cele mai mari păcate”. Invăţătura corectă afirmă că omul poate veni la Isus Christos aşa cum este dar nu mai pleacă din prezenţa Lui aşa cum era.

Azi asistăm la un fel de crestinism în care vii la Isus cu viaţa ta veche şi rămâi in continuare la fel. Doar că de data asta ai un Isus la nivel intelectual şi dobîndeşti în plus un un limbaj biblic, ceva creştineză şi niste reflexii de dresaj spiritual. Dar asta nu seamănă nicidecum cu naştere de sus,din nou,din Dumnezeu.

Cei care ne vin in biserici sub imperialismul "bunătăţii şi iubirii" vor să îi acceptam pe pedofili, pe psihopaţi şi homosexuali cu deviaţiile şi obiceiurile lor ţinându-ne prelegeri şi teorii duhovniceşti cum că:"Alo domnilor!..Dumnezeul vostru este dragoste..deci logica noastră spune că trebuie sa ne acceptaţi între voi".

Fals măi iubăreţilor! Voi sunteţi iubitori de sine şi de plăceri! (Vezi 2 Tim 3:2)
 
 Aşadar când iubiţi, sau urmati un lider faceţi-o cu cap şi priviţi cu un ochi grijuliu la cine se află la volanul autobuzului.
Ţi-ai încredinţa viaţa copiilor tăi pe mâna unui astfel de (învăţător) conducător-şofer?
Nu de alta, dar este in joc destinaţia finală a voastră şi a familiilor voastre. 

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică